Tarina

1855

Tuli talvi. Pakkanen ja lumituisku jäädyttivät purjelaivojen takilat sekä purjeet. Tuuli ei jaksanut enää kuljettaa purjelaivan puista runkoa jäissä. Oli siirryttävä talvisin eteläisimmille merireiteille tai jäätävä satamaan odottamaan kevättä ja jäiden lähtöä. Jää saartoi Suomen.

1890

Jäänmurtajan kuuden solmun nopeus halki kevätjäiden sekä suurella valokaarella toimiva valoheitin aiheuttivat suurta ihmetystä. Suomen ensimmäinen jäänmurtaja nimeltään Murtaja oli valmistunut.

1920

Kun jäänmurtaja Tarmo saapui Kruunuvuorenselällä jäitä särkien 1920-luvulla oli se tapaus. Ihmiset tervehtivät ja ihailivat Tarmon voimakasta etenemistä.

2011

Jäänmurtaja oli juuri palannut avustamasta kolmea laivaa talvisen kylmänä, jäisenä ja tuulisena yönä. Yö oli ollut täynnä tapahtumia. Sisun ajomiehenä toiminut Teemu Leppälä luovutti vahdin seuraavalle. Oman vahdin tapahtumat jäivät mieleen. Luotsina päätoimisena työnään toimivalle merikapteenille tuli idea, miksi ei Jäänmurtaja Sisulla voisi olla silmät ja suu jotta hän voisi kertoa mitä kaikkea jännittävää talvisella merellä tapahtuu. Tästä kaikki alkoi…

2012

Miten saada kuvitettua se talvinen maailma ja jäänmurtajat ja laivat ja majakat. Yhdessä kuvittaja Petri Kantoniemen kanssa, luonnostelujen kautta syntyi Jäänmurtajalle silmät ja suu – luonne joka oli iloinen ja hyväntahtoinen ja avulias ja päättäväinen jäänmurtaja.

2012

Jäänmurtajien kotipaikka on Helsinki. Sieltä jäänmurtajien on hyvä lähteä talviselle merelle avustamaan laivoja maailman meriltä.

2013

Jäänmurtaja -kirjasarjan ensimmäinen osa oli taitettu ja painotalo valittu. Kaikki oli valmista. Joulukuun alussa 2013 ilmestyi Jäänmurtaja -kirjasarjan ensimmäinen osa suomen kielisenä.

2014

Ensimmäinen osa sai hyvän vastaanoton ja oli aika aloittaa työstämään toista osaa. Uusi ja jännitävä tarina sijoittui Perämerelle ja jäänmurtaja saa mukaansa tarinaan uusia ystäviään.

2014

Lastenkirjasarjan toinen osa ilmestyi marraskuun lopulla 2014.

2015

Lastenkirjasarjan kolmannen osan tekeminen alkoi. Entä kuinka maailmalla otetaan vastaan lastenkirjasarjan tarinat ja tuotteet.

2015

Tuotteet tarvitsevat merkin, labelin joka voidaan kansainvälisesti tunnistaa iloiseksi ja avuliaaksi Jäänmurtaja Snowksi. Tässä se on.

2015

Lastenkirjasarjan maailmanvalloitus alkoi lokakuussa 2015 Kiinasta, jolloin allekirjoitettiin julkaisusopimus Shangdong Friendship Publishing Housen kanssa.

2015

Jäänmurtaja -kirjasarjan kolmas osa ilmestyi marraskuun lopussa 2015 englanninkielisenä – nimeltään Icebreaker Snow and The Lost City. Tammikuussa 2016 alkoi jo neljännen osan tekeminen.

2017

Seikkailu tuhansien aina vuosien taakse voi alkaa. Kirjasarjan neljäs osa on Jäänmurtaja Snow ja Valkoinen Elefantti julkaistiin 2017 vuoden alkupuolella.

2017

Nyt on aika lähteä huikealle jouluseikkailulle Perämereltä aina Tyynelle valtamerelle asti. Jäänmurtaja Snow -kirjasarja sai ilon julkaista Jäänmurtaja Snow ja Korvatunturi – New York kirjan Jouluksi 2017. Tämä on jo viides osa Jäänmurtaja Snow kirjasarjaa : )!!